Neuromancer
Neuromancer

Apple TV+ “Neuromancer”ın Dizi Uyarlaması Onaylandı

Apple TV+, popüler bilim kurgu programları yelpazesini Neuromancer ile genişleteceğini duyurdu.

Seri, Amerikalı-Kanadalı yazar William Gibson’ın (The Peripheral) 1984 yılında yayınlanan aynı adlı ilk bilim kurgu romanına dayanacak.

Siberpunk türünün en eski ve en tanınmış eserlerinden biri olarak kabul edilen Neuromancer, Nebula, Philip K. Dick ve Hugo ödüllerini kazanan tek romandır. Teknoloji ve sanatın öncü yönleriyle yakından bağlantılı olan Neuromancer, siberpunk ve bilimkurgunun başyapıtlarından biridir ve 20. yüzyılın en güçlü gelecek vizyonlarından biri olarak 1984 ve Cesur Yeni Dünya’nın yanında yer alan bir klasiktir.

Bu 10 bölümlük dizi Graham Roland (“Tom Clancy’s Jack Ryan”, “Dark Winds”) ve J.D. Dillard (“Devotion”, “The Outsider”, “Sleight”) tarafından yaratılmıştır.

Ortak yapımcılığını Skydance Television ve Anonymous Content‘in üstlendiği Neuromancer’ın yapımcılığını Drake’in medya şirketi DreamCrew Entertainment gerçekleştirecek. Dillard pilot bölümü yönetirken Roland da yürütücü yapımcılık yapacak.

Henry Dorsett Case, Japonya’nın Chiba kentinin distopik yeraltı dünyasının alt düzey bir dolandırıcısıdır. Eskiden deneyimli bir hacker ve sektördeki en iyi veri hırsızı olan Case, işvereninden hırsızlık yaparken yakalanır. Cezası olarak Case’in merkezi sinir sistemine, onu Matrix adı verilen sanal gerçeklik veri alanına erişemez hale getiren saykodelik bir ilaç verilir.

Geçmişine özlem duyan ve mücadele eden Case, aniden ayna gözlüklü bir suikastçı kız olan Molly ile karşı karşıya gelir. Armitage adında gizemli bir eski ABD ordusu subayı olan Molly’nin patronu, Case’e hacker olarak hizmet etmesi karşılığında onu rehabilite etmeyi teklif ediyor. Umutsuzluğa kapılan Case teklifi kabul eder ve sinir sistemi onarılır, ancak kan damarlarına zehir cepleri yerleştirilir. Eğer Case işi tamamlarsa, Armitage torbaları çıkarttıracaktır, aksi takdirde torbalar patlayacak ve onu tekrar sakat bırakacaklardır.

Bunlarada Göz Atın :
The Terminal List: Dark Wolf - Yıldızlarla Dolu Bir Serinin Yeni Halkası

Amaç, uğursuz Tessier-Ashpool iş klanının hizmetinde olan ve Dünya’nın yörüngesinde dolanan hayal edilemeyecek kadar güçlü bir yapay zekadır. Case, bir şirket hanedanını soymak amacıyla, sokakların akıllı samurayı Molly ile birlikte, İstanbul’dan Dünya yörüngesine ve siber uzayın en uzak noktalarına kadar tüm tür kurgularının çıtasını belirleyen cesur bir maceraya atılıyor.

Dizinin yaratıcıları ve yürütücü yapımcıları Graham Roland ve JD Dillard şunları söyledi: “Bu ikonik diziyi Apple TV+’a getirdiğimiz için inanılmaz heyecanlıyız. Neredeyse on yıl önce arkadaş olduğumuzdan beri ekip olarak üzerinde çalışabileceğimiz bir proje arıyorduk; dolayısıyla bu işbirliği bir hayalin gerçekleşmesi anlamına geliyor. Neuromancer kendinden sonra gelen bilim kurgunun çoğuna ilham verdi ve izleyicileri Gibson’ın siberpunk dünyasına götürmek için sabırsızlanıyoruz.”

Neuromancer, Sprawl üçlemesinin birinci kitabıdır. Onu Count Zero (1986) ve Mona Lisa Overdrive (1988) izledi.

Dizinin diğer yürütücü yapımcıları Skydance Television’dan David Ellison, Dana Goldberg ve Matt Thunell; DreamCrew Entertainment’tan Drake, Adel ‘Future’ Nur ve Jason Shrier; romanın yazarı Zack Hayden ve Gibson.

Neuromancer, şu anda üçüncü sezonunun yapım aşamasında olan Foundation, ikinci sezonu yakında yayınlanacak olan ve büyük beğeni toplayan The Big Door Prize ve David West Read tarafından yaratılan ve başrollerinde Matthew McConaughey ve Woody Harrelson’ın yer alacağı yakın zamanda duyurulan komedi dizisinin ardından Skydance Television’ın en yeni Apple Orijinal serisi olacak.

About Emre Aydın

Emre Aydın, sinema ve televizyon dünyasına tutkusuyla tanınan bir film eleştirmeni ve yabancı dizi-film inceleme sitesinin kurucusudur. Hollywood yapımlarından bağımsız filmlere kadar geniş bir yelpazede içerik üretirken, derin analizleri ve keskin yorumlarıyla sektörde öne çıkmıştır. Eğitimini sinema üzerine tamamlamış, sektörde on yılı aşkın deneyime sahiptir.

Bir yanıt yazın